Het revolutionaire BBQ rooster wat resulteert in de mooiste grill resultaten

  • GrillGrate grillrooster bbq parts
  • Grillgrate het ultieme bbq rooster
  • GrillGrates voor kamado grills
  • GrillGrates voor houtskool barbecues
  • GrillGrates voor Pellet Grills

Veel gestelde vragen - BBQ Racks

1. Hoe lang gaan GrillGrates mee?

GrillGrates bieden jarenlang barbecue plezier! Met een beetje verzorging en correct gebruik, zal een set GrillGrates even lang of langer mee gaan als uw barbecue. Een beetje verzorging komt neer op het reinigen voor het barbecueën met een traditionele draagborstel voor harde geanodiseerde GrillGrates. Hou de ribbels schoon om het beste grillresultaat en anti-aanbak te behouden. 

2. Wat maakt GrillGrates beter dan het bestaande rooster op mijn barbecue?

  • Het originele Raised Rail Design™ is een nieuw ontworpen baksysteem dat bovenop elke bestaande barbecue geplaats kan worden. GrillGrates schroeien en roosteren voedsel beter dan de traditionele barbecues, die meer blootgesteld zijn aan directe vlammen en sappen slechts een brandstof zijn voor nieuwe vlammen. GrillGrates houden de smakelijke sappen vast voor extra smaak en malsheid. De gootjes van een GrillGrate vangen het sap op om terug te laten sissen naar het voedsel. (Citaat van Mike Mills, USA) GrillGrates beschermen het voedsel tegen te grote temperaturen en vlammen terwijl de warmte de ribbels in gestuurd wordt om een perfecte steak te grillen, elke keer weer. GrillGrates elimineer verkolen vrijwel, maar accentueert schroeien van uw vlees.

  • Het "SisEffect" Van een GrillGrate is een groot verschil vergeleken met conventionele barbecues. Bij barbecues met open vuur zal veel van de druipende, vette sappen brandstof worden dat verkoolt aan de buitenkant van het voedsel, daarbij geholpen wordt door de sappen die de vlammen veroorzaken. Met GrillGrates sissen ( stomen en koken) de sappen net onder het voedsel. Dit aromatische sissen levert een flinke hoeveelheid extra smaak in plaats van een verkolingssmaak. Na verloop van tijd zullen de vette sappen weglopen door de vetafvoergaten in de gootjes. De achterkant van een GrillGrate zal snel veranderen naar glimmend verkoold zwart. Het afgevoerde vet verkoolt de achterkant van de GrillGrate en laat de buitenkant van uw voedsel onaangetast.

  • De GrateTool™ Maakt het hanteren en omdraaien van voedsel op GrillGrates tot een plezier in plaats van een uitdaging. De vork van de GrateTool past tussen en onder de richels om het voedsel op te kunnen tillen in plaats van scharpen over de barbecue. Met de GrateTool hanteert u uw pizza perfect van het kwartslag draaien op de barbecue tot het naar de tafel brengen. LET OP: De GrateTool werkt tevens als schoonmaak hulpmiddel om de gootjes te ontdoen van vuil dat zich na verloop van tijd ophoopt. Haal eenvoudig de GrateTool de gootjes tijdens het opwarmen om restanten van de GrillGrates te verwijderen. GrillGrates worden ouder naarmate ze ouder worden en ze roesten nooit!

3. Wordt mijn barbecue heter met een GrillGrate?

Ja, GrillGrates zijn te gebruiken bij alle warmtebronnen: geleidingen, convectie en infrarood. Met hun extra massa en oppervlak stralen GrillGrates letterlijk warmte uit en bieden ze meer direct contact met het voedsel dan conventionele barbecues. Bovendien brengen ze warmte over tussen de ribbels. Aluminium is een uitstekende geleider die hotspots en koude plekken verspreidt en de hitte van de barbecue naar de verhoogde richels leidt. Stel de temperatuur van de barbecue lager in en profiteer van een lager brandstof verbruik. Houd in gedachten dat de meeste barbecues toch zo’n 38 tot 65 graden C warmer zijn op het roosteroppervlak dan de lucht in de kap en nog zijn de GrillGrates heter. 

4. Zijn er nog speciale handelingen nodig voor houtskoolbarbecues?

Alleen als u een aansteekvloeistof gebruikt. Wacht dan met het plaatsen van de GrillGrates tot de kolen gereed zijn en verwarm het rooster gedurende 10-15 minuten voor. Anders zal uw opgebouwde beschermlaag verbranden. LET OP: Aluminium smelt bij 607 graden C. De meeste barbecues komen tot 370-425 graden C. De meeste houtskoolpuristen zijn Weber of Green Egg aanhangers die het concept hitte, goed in de vingers hebben. De functionaliteit van GrillGrates is hetzelfde bij houtskoolbarbecues. Het voedsel wordt beschermd tegen verkolende opvlammingen en de goede sappen sissen net onder het voedsel voor merkbaar malser vlees waarbij vooral kippen- en varkensvlees het meeste profiteren. Als u grilt op een houtskoolgrill met hoge temperaturen, zult w=u zeker waarderen hoe GrillGrates een biefstuk dichtschroeit en tegelijk beschermt tegen uitdroging en verbranding. LET OP: Nu kunt u directer (beter dan indirect) barbecueën met GrillGrates op een barbecue. 

5. Zit er garantie op de GrillGrates?

Ja. We geven 12 maanden garantie op fabricagefouten. 

6. Wat is de beste manier om de GrillGrates schoon te maken?

De beste manier om de GrillGrates schoon te maken is tijdens het opwarmen van de barbecue. Zet gasbarbecues op medium met de GrillGrates op hun plaats en sluit de deksel. Gebruikt meer traditionele manier om schoon te maken, d.w.z. schuursponsjes of een draadborstel tijden het opwarmen, en stoom reinigen met een beetje water en een draadborstel. We raden niet aan om GrillGrates schoon te branden bij hoge temperaturen omdat u dan de beschermlaag wegbrandt. Af en toe schoonbranden is prima, vooral na een druipende marinade of veel kipvleugeltjes ect. Periodiek schoonmaken in de gootsteen of buiten in een emmer helpt u de GrillGrates op hun best te houden. De ribbels van de geanodiseerde GrillGrates zijn goed schoon te maken op de barbecue met een borstel en in de gootsteen of buiten in een emmer helpt u de GrillGrates op hun best te houden. De ribbels van de geanodiseerde GrillGrates zijn goed schoon te maken op de barbecue met een borstel en in de gootsteen met een spons of schuursponsje. Gebruik geen sterke ontvetters of bijtende schoonmaakmiddelen zoals ovenreinigers op de GrillGrates. Ontvetters kunnen namelijk putten maken in het harde geanodiseerde oppervlak. Doe de hete GrillGrates niet in koud water omdat deze dan kunnen vervormen. Laat ze weken in heet water en afwasmiddel als de GrillGrates zijn afgekoeld. 

7. Kunnen de GrillGrates in de vaatwasser?

Wij raden het niet aan de GrillGrates in de vaatwasser te doen. De vaatwasser zelf is niet het probleem maar de sterk bijtende afwasmiddelen kunnen putten veroorzaken in het harde geanodiseerde oppervlakte. Gebruik dan ook geen bijtend afwasmiddel of over reinigers op de harde geanodiseerde GrillGrates. 

8. Zijn er andere maten verkrijgbaar?

Ja, GrillGrates zijn er ook verkrijgbaar in 47 en 51 cm. (13 cm breed) voor grote barbecues. We maken ook GrillGrates op maat voor barbecues met een diameter van 44,1 en 51 cm zoals The Big Green Egg, Monolith, en de klassieke 57cm Weber Kettle.

9. Kan ik de GrillGrates op maat maken zodat ze precies in mijn barbecue passen en ik het oude rooster weg kan gooien?

Ja en nee. Op maat maken van de GrillGrates is eenvoudig met een tafelzaag, lintzaag of zelfs een figuurzaag met een hardmetalen zaagblad. Veel klanten kopen de 51 cm GrillGrate en verkleinen deze tot 46 of 48 cm zodat het de barbecue volledig afdekt. Echter raden wij toch aan dat u de GrillGrates op het oude rooster plaats zodat u deze af en toe kunt schoonmaken of op een andere barbecue kunt gebruiken. Indien u de GrillGrate toch passend wilt maken, raden wij u aan om de GrillGrate niet te strak passend te maken. laat 3 tot 5 cm achter open voor de warmte conventie en biedt u tevens de mogelijkheid om afval naar achteren te schuiven. Het heetste deel van gasbarbecues zijn de achterste paar centimeter. Wanneer de GrillGrates niet helemaal tot achter doorlopen kunt u uw resten en marinade naar achteren schuiven om te laten opbranden wanneer ze hun plicht hebben gedaan. 

10. Staat uw antwoord er niet bij? Neem contact op