Het revolutionaire BBQ rooster wat resulteert in de mooiste grill resultaten

  • GrillGrate grillrooster bbq parts
  • Grillgrate het ultieme bbq rooster
  • GrillGrates voor kamado grills
  • GrillGrates voor houtskool barbecues
  • GrillGrates voor Pellet Grills

Gebruik en onderhoud voor hard geanodiseerde GrillGrate roosters


Het hard geanodiseerde materiaal van een GrillGrate kan temperaturen tot over de 500°C weerstaan en kan eenvoudig schoongemaakt worden d.m.v. een traditionele BBQ borstel en water. 


Harde anodisering creëert een harde en dichte laag op het oppervlak dat tevens moeilijk te verwijderen is. Deze laag beschermt het voedsel op de barbecue tegen vastkoeken. Het is daarom belangrijk om deze laag goed te onderhouden. 

 

 

Gebruik van hard geanodiseerde GrillGrates op de barbecue.

1. Warm de barbecue met GrillGrate voor. Warm de barbecue met GrillGrate voor. Wees er zeker van dat de GrillGrate panelen op de juiste manier in elkaar gelikt zijn en de ribbels naar de voorkant gericht zijn. Bij gebruik van een houtskoolbarbecue kan de GrillGrate geplaatst worden zodra de kolen niet meer vlammen. 

2. Spray de ribbels voor betere eigenschappen. Gebruik voor de eerste paar keer anti-aanbak spray of koolzaadolie op uw GrillGrate. Spray of dep de olie vlak voor het grillen op de ribbels. Na een paar keer is het niet meer nodig om olie te gebruiken, omdat er na verloop van tijd een blijvend vetlaagje ontstaat. Maak de GrillGrate in het begin niet te intensief schoon om te voorkomen dat u dit laagje wegboent. 

3. Maak de rails schoon met een barbecue schuursponsje of borstel. Maak de ribbels tijden het opwarmen globaal school met een standaard borstel of cleaning pad. Reinig de panelen door te wrijven in plaats van agressief te borstelen. Tip: probeer de hard geanodiseerde GrillGrates in het begin zo voorzichtig mogelijk schoon te maken. Gebruik de GrateTool om vuil uit de goten te verwijderen. Gebruik geen ovenreinigers of bijtende schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen putjes ontstaan. 

 

 

Hard geanodiseerde GrillGrates kunnen ook in de gootsteen schoongemaakt worden. Het schoonmaken van een GrillGrate in een gootsteen is optioneel, maar zeer effectief. Vooral nadat er verbrande marinades of saus achtergebleven is, of de GrillGrate voor een langere periode gebruikt is maar tussentijds niet volledig schoon gemaakt is. Leg de GrillGrate panelen in de gootsteen of emmer met bijvoeging van normale afwasmiddel. Gebruik een afwasborstel of schuurspons om de ribbels schoon te maken. Gebruik geen ovenreinigers of bijtende schoonmaakmiddelen. Hierdoor kunnen putjes ontstaan.